KOMMUNIKATION

Hem » Våra tjänster » Kommunikationsstrategi

Kommunicera bättre med era kunder

Har du lösningarna, men vet inte riktigt hur du ska kommunicera med dina kunder? Då kan en vass kommunikationsstrategi vara rätt väg att gå. Vi på Karlssons har stor erfarenhet inom kommunikation och har hjälpt flera välkända varumärken att nå ut med sina budskap.

En långsiktig kommunikationsstrategi stärker ert varumärke och ser till att ni uppnår era affärsmål. Nedan berättar vi hur vi arbetar med att ta fram en vinnande strategi för ert företag.

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig? Skicka ett mail till hej@karlssonstext.se så bokar vi in ett förutsättningslöst möte.

Steg 1 – Research

Research är det första steget för att ta fram en tydlig kommunikationsstrategi. Antingen gör vi en större undersökning där vi frågar era målgrupper om deras attityd till och åsikter om ert varumärke. Alternativt kan vi gräva fram fakta från era befintliga källor, som kan ligga till grund för arbetet. Sådan information kan finnas i exempelvis kundregister, nyhetsbrev och Google Analytics.

Steg 2 – Analys

Därefter genomförs en analys av informationen som tagits fram i första steget. Här tittar vi bland annat på vilka styrkor och svagheter er kommunikation har idag. Analysen ligger till grund för strategin och agerar som vår gemensamma startpunkt när vi påbörjar arbetet.

Steg 3 – Strategi

Sista steget är att ta fram en strategi och tillsammans diskutera koncepten som vi utvecklar. När väl kommunikationsstrategin finns på plats ser vi tillsammans över vilka aktiviteter som ska genomföras för att nå era målsättningar. Aktiviteterna kan exempelvis syfta till att öka försäljningen, öka kännedomen, nå ut på nya marknader eller lansera en ny produkt/tjänst.

För vissa kunder krävs alla steg och för andra endast det sista steget. Detta beror helt på hur
bra och nära kontakt ni redan har med era målgrupper och vilka insikter som finns tillgängliga.

Utifrån-in-perspektivet öppnar upp för idéer

Att använda en extern byrå för att ta fram en kommunikationsstrategi ger er ett värdefullt utifrån-in-perspektiv, något som kan vara svårt att få när man själv sitter i den operativa verksamheten. Här kommer Karlssons Textbyrå in i bilden. Med vårt perspektiv öppnar vi upp för nya tankar och idéer om hur du ska kommunicera och synas utåt.

Våra erfarenheter från olika branscher och kunder ger oss dessutom möjlighet att komma med nya sätt att se på er nuvarande kommunikation.

Inte som andra byråer

Vi på Karlssons Textbyrå arbetar nära våra kunder och omfamnar deras utmaningar. För oss är en strategi
inte bara ett dokument, som ofta hamnar i arkivet. En komunikationsstrategi är det tankesätt som måste genomsyra hela din organisation, för att kunna bli bestående. Att bidra till den förändringen är något vi brinner för. 

Hos oss får du inga flashiga power points med coola slides. Istället får du hårt arbete,
och ett resultat som överträffar dina förväntningar.

Behöver du en vass kommunikationsstrategi?

Skicka ett mail till oss så återkommer vi inom kort.

Scroll to Top