SÖKMOTOROPTIMERING

Hem » Våra tjänster » Sökmotoroptimering

Sökmotoroptimering (SEO)

För att din hemsida ska synas högst upp på Googles resultatsidor krävs det att du arbetar med sökmotoroptimering. Hos oss får du SEO-vänliga texter som både användare och sökmotorer gillar. Vi optimerar även din e-handelsbutik med produktbeskrivningar så att potentiella kunder hittar dig.

Vad är sökmotoroptimering?

Sökmotoroptimering eller SEO (Search Engine Optimization) handlar om att optimera din hemsida så att den syns på Google och andra sökmotorer.

Genom att välja rätt innehåll och skapa rätt struktur på din hemsida förbättrar du dina chanser att ranka högt i det organiska sökresultatet. Det handlar alltså om göra det enkelt för sökmotorer att genomsöka, indexera och förstå innehållet. 

Vanligtvis innefattar SEO att optimera titlar, meta-beskrivningar, interna länkar, alt-texter och URL:er. Men även innehållet på er hemsida måste SEO-anpassas. Det är en balansgång att skriva texter både för sökmotorer och för användare. Sidor som följer en logisk struktur, är tydliga och relevanta rankas högre på Google.

Varför är SEO så viktigt?

Sökmotoroptimering hjälper dig att förbättra din position på Google, där en stor del av dina potentiella kunder finns. Företag som arbetar med SEO har alltså betydligt bättre möjligheter att få mer trafik och därmed fler kunder.

Det är nämligen så att över 75 procent av alla organiska klick på Google fördelas på de tre första sökresultaten. Så att synas på Googles förstasida är därför ett absolut måste om du ska ha en chans att sticka ut bland konkurrenterna.

Så här arbetar vi med SEO

SEO Copywriting

Du får sökmotoroptimerade texter så att Google och andra sökmotorer blir glada. Självklart är innehållet även skrivet med besökaren i fokus. Vi arbetar bland annat med sökordsanalys, relevanta sökord, search intent, länkar och mer. 

On-Page SEO

On-page SEO innebär att vi optimerar innehållet på din hemsida så att sökmotorer och potentiella kunder hittar dig enklare. Här tittar vi exempelvis på strukturen på hemsidan, text, bilder, metabeskrivningar och mer.

Behöver du hjälp med SEO?

Skicka ett mail till oss så återkommer vi inom kort.

Rulla till toppen